Behandlingar

MASSAGE

ABHYANGA

Ayurvedisk massage med en generös mängd varm olja, djup avslappnande och lugnande. ,,Abhyanga,, betyder ,,oljebad,, och anses vara moder till ayurvediska behandlingar. Några av fördelarna: ökar välbefinnandet, minskar stress, återställer energiflöde i kroppen, aktiverar immunförsvaret.

SHIRODHARA

Shirodhara är en ayurvedisk behandling, där ljummen varm olja rinner i en jämn ström över pannan. Den anses vara en gudomlig teknik som föryngrar hela kroppen. Den får Dig att gå in i en djupavslappning, lugnar och balanserar hela nervsystemet, sätter igång naturliga läkeprocesser, ger näring till hårbotten och håret. Hjälper vid sömnlöshet ,kronisk huvudvärk ,utbrändhet, psykisk obalans. Kombineras med behaglig ansikts- och skalpmassage (Shiroabhyanga)

UDVARTHANA (anti-celluliter massage)

En lyxig massage i form av en kroppspeeling baserad på örtpulver och varm olja. Avgiftande och uppstramande. Det är en massage och samtidigt en utmärkt peeling, älskad av kvinnor, använt i århundraden i indiska skönhetstempel. Effekten av denna ritual är sammetslen och fast hud. Den renar kroppen och huden från gifter, förbättrar cirkulationen, reducerar celluliter, stimulerar lymfödet och produktion av kollagen i huden. Örtpulver innehåller bl a rödlera, fänkålsfrukt, johannesört, lerextrakt från döda havet mm

RATNAABHYANGA (HOTSTONE MASSAGE)

En värmande massage med halvädelstenar, som tex jaspis, tigeröga, aventurin, bergkristall, rosenkvarts och ametist. Lindrar smärta och spänningar, har en vitaliserande effekt, extremt avkopplande.

PADANGHATA

En unik massage, en av de starkaste och mest intressanta massagebehandlingarna i världen, där Du blir masserad med fötterna.

En extremt intensiv behandling som rekommenderas till personer som idrottar mycket. Den har fenomenala avslappnade och stärkande egenskaper, stärker hela kroppen och hjälper till att göra leder och muskler mer motståndskraftiga mot potentiella skador i samband med sport.

UPANHASVEDA

Intensiv sittande massage med fokus på nacke, axlar, rygg och skulderbladsområdet.

Eliminerar rygg – och ländryggsmärtor orsakade av stillasittande arbete, återställer axlars flexibilitet, orsakad av långvarig stress

Dessutom rekommenderas massagen för besvär av ischiasnerven

PINDA SWEDA

En fantastisk massage med ursprung i det antika Indien, utförs med hjälp av örtstämplar.

Massagen minskar fettdepåer, eliminerar gifter från kroppen, gör huden fastare.

BALINESISK MASSAGE

En mycket viktig del av balinesisk massage är dess miljö. Orientalisk avkopplande musik, dämpat stämningsfull belysning, den lugnande doften av eteriska oljor och varm olja gör att Du kan uppleva djup avslappning och glömma vardagen för ett ögonblick.

Aromaterapi är en annan viktig del. Eteriska oljor med doft av bl. a jasmin och ros hjälper till att lugna sinnet och har även terapeutisk kraft. Lugnande dofter kan minska stress och förbättra sömnen.

LOMI LOMI

,,Den kärleksfula beröringen mellan hand och hjärta,,  

Hawaiiansk helkroppsmassage som rör både själ och kropp. De rytmiska rörelserna, går djupt in i musklerna och påminner om vågor i havet. Massagen utförs huvudsakligen med underarmar och armbågar. Återställer känslomässig balans, avslappnande, smärtstillande, förbättrar energiflödet i kroppen. 

BAMBOO CHO

Bambumassge är en djupgående massage med bambupinnar, väldigt effektivt mot celluliter.

THAIMASSAGE

Traditionell thaimassage Nuad Phaen Boran . Mjukar upp stela muskler och leder, löser upp blockeringar , ökar blodcirkulationen ,förbättrar sömn .